Internetes jatekok

Itt lesznek online jatekok meg le is lehetlesz tölteni játékokat.

Csülkös bablevest
Főzzünk kuktával
 
Hozzávalók:
25 dkg tarkabab, beáztatva
80 dkg füstölt sertéscsülök, beáztatva
3 gerezd fokhagyma
8-10 szem egész bors
1 kk. egész kömény
1 db közepes méretű hagyma
10 dkg fehérrépa
20 dkg sárgarépa
2 dl tejföl



Leszűrjük, leöblítjük a csülköt és a babot. A fokhagymát meghámozzuk, negyedekre vágjuk, aztán a köménnyel és a borssal együtt teatojásba zárjuk. A répaféléket megtisztítjuk, megmossuk, karikára vágjuk.

Annyi hideg vízben, hogy ellepje, a teatojással együtt feltesszük főni a csülköt, és fedő alatt, mérsékelt tűzön kb. fél óra alatt félpuhára főzzük.

Ekkor hozzáadjuk a babot, és ha a bab is félig megpuhult beletesszük a répaféléket, a negyedekre vágott hagymát és az egészet puhára főzzük.

Rántás helyett 2 merőkanálnyi, minél sűrűbb levest kimerünk, és botmixerrel pépesítjük. Visszatöltjük a levesbe. A megfőtt csülköt kivesszük a levesből, kicsontozzuk, felaprózzuk, és visszatesszük a levesbe.

Tálaláskor tejföllel elkeverve szolgáljuk fel.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Csirkecsíkok indonéz mogyorómártással
Gyorsan, valami finomat!
 
Hozzávaló:
60 dkg csirkemellfilé
3 evőkanál olaj
5 dkg vaj

A páchoz:
4 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál rizsbor (mirin) vagy 1 evőkanál száraz fehérbor, 1 evőkanál víz és ½ evőkanál méz keveréke

A mogyorós szószhoz:
1 nagy csokor újhagyma
1 db 5 cm-es friss gyömbér
3 gerezd fokhagyma
2 friss, piros chilipaprika
1 zöldcitrom
15 dkg pirított, sós mogyoró
½ dl olaj
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál méz
1 dl víz

A tálaláshoz 3 evőkanál apróra vágott, friss korianderzöld


A húst ujjnyi csíkokra vágjuk. A páchoz a szójaszószt összekeverjük a mirinnel, összeforgatjuk a húscsíkokkal, és a pácolt húst félretesszük.

Amíg a hús pácolódik, előkészítjük a mogyorós szósz hozzávalóit. Az újhagyma fehér részét felkarikázzuk, apróra vágjuk. A gyömbért meghámozzuk, finomra reszeljük. A fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk. A chiliparikát kimagozzuk, az üres paprikahéjat vékony felszeleteljük. A zöldcitrom levét kifacsarjuk, átszűrjük.

Megfőzzük a mogyorós szószt, ami nagyon hamar megvan. Egy 24 cm átmérőjű serpenyőben mérsékelt tűzön, kevergetve megfonnyasztjuk az olajon az újhagymát 5 perc alatt. Hozzáadjuk a gyömbért, a fokhagymát és a chilit, és ezekkel együtt is kevergetjük még a hagymát 2-3 percig. Ekkor hozzászórjuk a mogyorót, jár neki 1 perces kevergetés, majd az egészet lehúzzuk a tűzről, és összeturmixoljuk a zöldcitromlével, a szójaszósszal, a mézzel, a vízzel. A szósz készen van.

A csirkecsíkok sütéséhez összeolvasztjuk az olaj és a vaj felét egy 30 cm átmérőjű serpenyőben, majd a vaj-olaj keveréket nagy lángon megforrósítjuk, és mérsékelt lángon megsütjük rajta a csirkecsíkok felét. A megsült húst alufóliával letakarva félretesszük egy tányéron, és néhányat félbevágunk, hogy rendesen átsültek-e. Vigyázat, kiszárítani sem szabad.
Ezután a serpenyőből kiöntjük a zsiradékot, a belsejét óvatosan szárazra töröljük papírtörlővel, és a maradék olajon meg vajon ugyanígy megsütjük a maradék csirkecsíkot.

Az összes csirkecsíkot visszatesszük a serpenyőbe, ráöntjük a mogyorós szószt, és az ételt nagy lángon, egészen rövid idő alatt összemelegítjük. Tálalás előtt rászórjuk az apróra vágott korianderzöldet. Rizstésztával szoktuk enni.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

kaj.jpg

 

Csokitorta karamelles sósmogyoróval
Süssünk valamit!
 
A karamelles-sós mogyorós réteghez:
10 dkg vaj
15 dkg barna cukor
3 evőkanál keményítő szirup (pl. Lyle's Golden Syrup, Tesco)
15 dkg pirított sós mogyoró

A tésztához:
10 dkg étcsokoládé
15 dkg finomliszt
1½ teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
4 dkg cukrozatlan kakaópor
¾ dl olaj
15 dkg cukor
2 tojás
2½ dl natúr joghurt

a forma kikenéséhez 5 dkg puha vaj

Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. Vastagon kivajazunk, egy 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát, majd a külsejét több rétegnyi alufóliába burkoljuk, hogy még véletlenül se folyhasson ki belőle a karamell.

A karamelles réteghez a vajat, a barna cukrot és a keményítő szirupot kevergetve összeolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. A sós mogyorót durvára törjük. A szirupos, cukros vajat beleöntjük a tortaformába, és egyenletes rétegben rászórjuk a sós mogyorót.

A tésztához az étcsokit gőz fölött megolvasztjuk, langyosra hűtjük. Egy külön tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, majd teaszűrőn át hozzászitáljuk a kakaóport.

Az olajat és a cukrot robotgéppel összedolgozzuk, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és ha elkeveredtek, jöhet az olvadt, kihűlt csoki is. Ebbe az alapba belevegyítjük a géppel a joghurtot és a kakaós lisztet, de nem egyszerre, hanem 3 részletben, váltogatva. A végén sima, csomómentes tésztát kapunk.

A tésztát egyenletes rétegben átkanalazzuk a tortaformába, rá a vajas-barnacukros, sós mogyorós rétegre, és a tortát kb. 60 perc alatt megsütjük. Miután kész, kifordítjuk egy nagy tálra, és 10-15 percig így hagyjuk, aztán leemeljük róla a tortaformát. Ha a maradt a formában némi karamelles sós mogyoró vagy kifordítás után lefolyik az oldaláról, kanál segítségével visszapakoljuk a tortára.

A kihűlt tortát hűtőbe tesszük, és legalább 6 órán benne hagyjuk. Erre azért van szükség, hogy a puha, omlós tésztát könnyen lehessen tálaláskor majd szeletelni. Amikor tálaljuk, forró vízbe mártott, szárazra törölt késsel kell szeletelni: így a kés forró pengéje simán átszeli a mogyorós, karamelles réteget.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

Töltött káposzta
Főzzünk kuktával!
 
Hozzávalók:
10 dkg füstölt szalonna,
2 hagyma, apróra vágva
10 dkg rizs
5 dkg árpagyöngye
1 tojás
1 kávéskanál. őrölt kömény
60 dkg vegyes sertéshús, darálva
1 kg savanyú káposzta, + (10-12 db) savanyúkáposzta-levél
20 dkg füstölt hús
só, bors,
1 kávéskanál kurkuma
10 szemes bors
½ evőkanál borsikafű,
½ evőkanál egész köménymag,
húsleves alaplé (1,5-2 liter)
2 dl tejföl



A kuktában kiolvasztjuk a szalonnát és a visszamaradt olajon és a pörcökön megfonnyasztjuk a hagyma felét, majd megszórjuk a kurkumával és alaposan összekeverjük. A kuktát levesszük a tűzről és összeállítjuk a tölteléket. Ehhez egy tálban alaposan összekeverjük a darált húst, kevés sót, az őrölt köményt, a hagyma másik felét, a rizst és az árpagyöngyöt. Ha ezzel megvagyunk, elkészítjük a töltött káposztaleveleket.

A kukta aljára a jól kimosott savanyúkáposzta harmadát tesszük. Fűszerezzük a fűszerek harmadával.
Erre jön a batyuk fele, a füstölt hús fele, kisebb darabokra vágva, arra újra a káposzta harmada, batyuk és a füstölt hús maradék része, végül az egészet befedjük a megmaradt káposztával.
Ha elfogyott minden hozzávaló, felöntjük az alaplével. Kissé sózzuk, alaposan borsozzuk.
A kukták lezárjuk, és forrástól számított 40 percig közepes lángon főzzük.

Tejföllel meglocsolva tálaljuk.

-----------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 11
Heti: 42
Havi: 221
Össz.: 191 733

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek
Internetes jatekok - © 2008 - 2024 - onlineg.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »